Windows7 ve QuickCam Pro 5000 Sürücüsü

Ağu 6th, 2010 | Filed under Bilgisayar

Logitech firmasının QuickCam Pro 5000 modelinde bir web kameram vardı. Bilgisayara Windows7 kurduğumda Windows bunun sürücüsünü bulamadı. Ben de Logitech sitesini aradım, ama ben de bulamadım. Bir çok donanım için Win7 sürücüsü olarak Vista sürücüleri kullanılabildiğinden Vista sürücüsünü denedim, o da işe yaramadı. Zaten kullanmadığımdan ben de üzerine düşmedim ve öylece kaldı.

Şimdi dersler, sınavlar bitip de biraz boş kalınca aklıma kamera geldi, “geçen bunca zaman içinde herhalde sürücüsünü çıkarmışlardır” diye düşündüm ancak maalesef Logitech beni yanılttı. Güzel ve kaliteli bir kamera olmasına rağmen, Logitech bu kamerayı win7 ile kullanmamızı istemiyordu. İnternette biraz arattığımda şurada bu kameranın bir alt modeli için yazılmış bir çözüm gördüm. Uyguladığımda bende de sorunsuz çalıştı.

Çözümü de kısaca özetlersem; Logitech sitesinden Vista için yazılmış sürücü dosyasını indirin. Bunu kurduğunuzda kamerayı test etme aşamasına geldiğinde hata veriyor, bunu es geçip kurulumu tamamlayın. Aygıt yöneticisinden bakarsanız kamera sürücüsü hala problemli olacaktır. Aygıt yöneticisinde bu problemli donanımı çift tıklayıp açılan pencerede “sürücü” sekmesine gelin ve “sürücüyü güncelleştir” butonunu tıklayın. “Sürücü için bilgisayarımı tara” seçeneği ile devam edip, sürücü için şu yolu seçin:
C:\Program Files\Logitech\QuickCamWebInstall\Drivers
Burada “alt klasörlerle birlikte” kutucuğunun seçili olmasına dikkat edin. Bunları yapıp sürücüyü güncelleştirdiğinizde kameranız problemsiz çalışmaya başlayacaktır…

  1. ilker semercioğlu
    Ağu 23rd, 2010 01:01

    çok teşekkürler emeğinize elinize bileğinize sağlık…

  2. M.R.B.
    Ağu 23rd, 2010 11:41

    rica ederim. faydali olduysa ne mutlu :)

  3. ekrem bozkurt
    Kas 21st, 2010 13:04

    Mehmet abicim yazılarını takip ediyor ve devamını diliyorum.

    Yukarıdaki kamera driver’i için söyleyebileceğim bir kaç şey var. Aslında win7 bir çok xp driverlerini kullanmamıza imkan sağlıyor. Ben bir çok kamera da win7 driver problemini bu şekilde çözdüm.

    Win Xp driverini normal bir şekilde kurduktan sonra (eski) başlat’dan kamerayı açarmış gibi programı bulup sağ tıklıyoruz, “properties” den, “compatibility” sekmesine geliyoruz, burda “compatibility mode” var burdan “windows xp” yi seçtiğimizde program win7 de xp modunda ve driveri ile çalışıyor. Bir çok programda işe yarayan bir çözüm. Bu şekilde de sorunu çözebileceğini düşünüyorum.

  4. M.R.B.
    Kas 21st, 2010 21:13

    Ekremcigim, bahsettigim kameranin programi degil, sürücüsü. dolayisiyla programi uyumluluk modunda calistirsan da, program calisiyor, kamerayi bulamiyor. uyumluluk modu bu kamerada cozum degil.

    bir cok donanimda vista surucusu cozum olurken vista surucusu burada basta problem cikartiyor gibi gorunuyor. ancak yukarida anlattigim gibi bir guncelleme yapildiginda vista surucusu problemsiz calisiyor.

  5. hasan
    Ara 28th, 2010 00:49

    aygıt yöneticisinden sonra

    C:\Program Files\Logitech\QuickCamWebInstall\Drivers böyle bişe çıkmıyor bende

    daha dorusu drivers diye bi dosya yok yardımcı olursanız sevinirim

  6. M.R.B.
    Ara 28th, 2010 15:47

    eger ayni kamerave ayni surucuden bahsediyorsak, bahsettigim yolda sozkonusu klasor olmasi gerekli. aygit yonetisinde surucu guncellestir kismina gelip surucu yolu olarak bu klasoru secmelisiniz.

    eger yoksa muhtemelen yuklemede bir eksiklik vardir.

  7. Lucas Adripou
    Şub 9th, 2011 20:40

    Şu an itibariyle tam 3 kez kurulum yaptım fakat hala o söyledğiniz yol çıkmıyor.. sadece C:\Program Files\Logitech\QuickCam a kadar gelebliyorum ve burada web install da yok..

  8. nurol
    Şub 18th, 2011 17:02

    kardeşim eline emeğine sağlık çok teşekkür ederim. saol.. çok saoll…

  9. mercong
    Nis 7th, 2011 14:31

    Lucas, eğer sende windows 7 64bit yüklüyse şu yolu izlemen gerekir;

    C:\Program Files(x86)\Logitech\QuickCamWebInstall\Drivers

  10. İsmail Hakkı
    May 23rd, 2011 16:46

    Ramazan Bey; indirdiğim program uyumluluk nedeniyle kuruluma izin vermiyor!

  11. canbys
    Haz 18th, 2011 22:41

    eyvallah ya,çok uğraşmıştım.emeğine sağlık sağolasın.

  12. Garraro
    Eki 10th, 2011 19:20

    herzaman denediğim bi taktikti ama bu cihazda bu yolu denemek aklıma gelmemişti. birkere daha microsoftun nekdar başarılı işletim sistemi geliştirdiğini ispatlamış oldunuz. emeğinize sağlık

Yorumlara kapalı.