XP’ye “downgrade”

Ara 2nd, 2007 | Filed under Bence böyle, Bilgisayar, Kişisel

Üzerinde Vista ile gelen yeni laptopumu 15 gündür bu işletim sistemi ile kullanıyordum. Ancak 15 gun sabredebildim ve 1 Aralığı 2 Aralığa bağlayan gece sistemimi Windows XP ye “downgrade” ettim. Vista görsel olarak çok hoş, arabirimler de daha kullanışlı. Ancak bir bilgisayarın temel işlevi kişinin kullanım amacına yönelik programları çalıştırmaktır. İşletim sistemi bunun için sadece bir arabirimdir. Oysa vista bir ara birim olmaktan ziyade, bilgisayari kendi emrine almak isteyen ve tum kaynaklarını tüketen bir virüs gibi :)

Sistemde vista’nın kendisinden ve laptop ile beraber gelip açılışta başlayan birkaç programdan başka hiçbir şey çalışmıyorken, sistemde 1 GB dan fazla RAM kullanıldığını görünce, Vista kullanımımı daha yüksek özelliklere sahip bir bilgisayarasahip olacağım ileri bir tarihe erteledim ve XP kurdum.

Hiçbir driver için problem yaşamamak güeldi. Laptop ile gelen tüm programlarin da xp ile uyumlu olması ekmeğime yağ sürdü. Laptopa XP kurduğum halde, Vistayı da kaldırmadım. Şu an çift işletim sistemi var. Sanırım yeni disk alanına ihtiyacım olana kadar iki işletim sistemi kullanmaya devam ederim. Ondan sonra birini kaldırırız artık.

Etiketler:
Yorumlara kapalı.