Virtual CDRom Control Panel for XP

Ara 25th, 2007 | Filed under Bilgisayar, Yazılım

virtualcdromcontrolpanel Bayram görüşmemizde Mustafa‘nın harddiskinden bazı DVD’lere ait iso dosyalarını kopyaladım. Bunları DVD’ye yazmadan incelemenin yollarından biri de sanal bir sürücü yardımıyla, DVD yi sanki dvd ye yazılmış da sonra da bilgisayara takılmış gibi kullanmak. Bu işi yapan bir çok program var, en basitinden eğer cd- dvd yazmak için Nero kullanıyorsaniz, onun sanal sürücüsü bu işi yapıyor. Bunun haricinde sadece sanal sürücü için özelleştirilmiş, hatta sadece cd-dvd image’leri için özelleştirilmiş programlar da var. Hem bu programlar mevcut hemen hemen tüm formatları destekliyorlar.

dosyalar ve ayrıntıları

Gel gelelim, bir sefer kullanıp, bir daha kullanmayacağım bir programı bilgisayarıma kurmayı hiç sevmem. Hele bu kuracağım yazılım ücretsiz değilse, uğraşmayı hiç istemem. Bu yüzden hem ücretsiz hem de minimum sistem ihtiyacı olan bir program ararken, karşıma microsoftun bir programcığı çıktı. Microsoftun destek vermediği bu programcık sadece XP de çalışıyor ve sadece iso dosyaları okuyabiliyor. Kullanım şekli çok da kullanıcı dostu değil. ama tam da benim istediğim program :) kurulum gerektirmiyor, registry’de herhangi bir değişiklik yapmıyorsunuz. Bir .sys ve bir .exe dosyadan oluşuyor. Kullanma kılavuzu :) ile beraber 32.5 kb. Yani lazım olduğunda kullan, olmayınca unut tarzı bir programcık. Microsoftun yayım tarihi 2004 gözüküyor ama çalışan dosyaların tarihi 2001. dosya boyutu çok küçük olduğundan her iso dosyasının yanına bir tane kopyalanabilir :)

Etiketler:
  1. Ali
    Şub 6th, 2009 23:46

    Abi buna benzer bir de ‘microsoft Virtual PC’ var. Acaip kullanışlı bir programcık bence…

  2. M.R.B.
    Şub 7th, 2009 01:40

    vakt-i zamaninda ben bir apple servisinde calisiyorken ve imacler de yeni cikmisken, imac’lere virtual pc isimli bir program kurup, sonra da Windows 98 kuruyorduk, cok yakisikli oluyordu, ama o virtual pc bile epeyce buyuk boyutluydu.

    sonrasinda Leyla içinde bir sanal bilgisayara ihtiyacım oldugunda bu problemi VMware WorkStation ile cozmustum ama illegal bir cozumdu.

    halbuki bu senin tavsiyen, ne kadar guzel, hem “tamamen ucretsiz” ve hem de gunumuz programlarina kiyasla kucuk boyutlu. denemedim, ama ilk ihtiyacta deneyecegim. tavsiyen icin tesekkur ederim.

Yorumlara kapalı.