Halka açılıyoruz :)

Oca 30th, 2009 | Filed under Bence böyle, İnternet

İki seneyi aşkın süredir sadece kendime yazdığım ve parçalarının değişik değişik yerlerde olduğu bu günlüğü derleyip toparladım. Yazılardaki kendime olan hitapları, size hitaplar şekline dönüştürdüm. Benden başka kimsenin anlayamayacağı bazı yazıları, biraz daha anlaşılır yaptım. Öyle herkesin anlamasını istemediğim bazı yazıları ise daha anlaşılmaz yaptım. “Merhaba Dünya !” derken, dünya ile paylaşmak istemediğim bazı konuları kaldırdım. Derledim, toparladım, ortaya bu günlük çıktı…

Aslında çok daha önce başkalarıyla da paylaşmayı düşünüyordum, ancak bu hale getirmek için fırsatım olmamıştı. Bu hali de kafamdaki son hali değildi, ama pazartesi okul açılıyor ve 14 hafta çok daha yoğun olacağım. Bu yüzden görsel güzellikleri bir kenarı bırakıp, hala eksiği olan bazı girişlerimi olduğu gibi kabul edip, “şunu ekle” “bundan bahset” “oraya link ver” gibi kendime yazdığım notları da silip, bugün itibariyle günlüğümdeki erişimleri engelleyen .htaccess dosyasını değiştiriyorum.

Bir başka açıdan bakarsak, “Halka” açılırsa ne olur? içi dışına çıkar ve artık bir eğri olur. Ama halka iken dümdüz bir doğru olması ihtimali yokken, eğri iken dümdüz doğrulma ihtimali vardır :)

Etiketler:
  1. fatma
    Şub 6th, 2009 22:00

    :) Allahım!..

    açılan halkanın dümdüz doğrulma ihtimali şu andan itibaren hayata bakışımı değiştirdi.

    teşekkür ederim abi.

  2. M.R.B.
    Şub 6th, 2009 23:11

    bana da cok enterasan geldi. bir bakmissin, ici disina cikmis ve eski duzenli halini kaybedip bir eğri olmusken, bu hale gelmenin ona ayni zamanda dumduz dogrulma ihtimalini getirdigini farkettigimde, ben de sasirdim.

    cok benzememekle birlikte aklima ablamin buyuk ustalikla cozdugu rubik kupler geldi. tam “oh ne guzel, bak bir yuzunu ayni renk yapti” dedigimiz sirada orayi darmadagin edip tekrardan toparliyordu ve bir bakiyorduk tum yuzler kendi rengini bulmus. orada gecici duzeni kaybetmeyi istemeyip tek yuzu bozmasa, diger yuzler de dogrulmayacak halbuki… halkanin da ici disina cikinca, bu geldi aklima.

  3. Ali
    Şub 6th, 2009 23:24

    Ne güzel bir karar vermişsin, Standart bilgisayar fontları senin elyazını okumak, sağa sola çiziktirdiğin resim-çizimlerin ne manaya geldiğini çözmeye çalışmak kadar zevkli olmasa da….

    MRB kalitesinde güzel olmuş, eline sağlık.

    Bu arada: .htaccess ne ki?

    :)

  4. M.R.B.
    Şub 7th, 2009 01:25

    .htaccess guzel bi’sey. tam olarak ne oldugunu anlatmaya -bilgim yetersiz oldugundan- gucum yetmeyecek olsa da, benim sayfalarimi erismeye calisanlarin gozunden ve arama motorlarinin serrinden korumaya yetiyordu benim icin.

    ama bu benim kullanim seklim, gazeteyi sadece kulah yapmak icin kullanmaya benzer, oysa gazeteninn binbir cesit kullanim yeri vardir.

  5. hatice
    May 7th, 2009 20:47

    :) abimi seviyorum. ne de iyi yapiyorum.

  6. M.R.B.
    May 8th, 2009 00:26

    kalp kalbe karsiymis…
    seven kim, sevilen kim?
    hepsini birak, sevdirene bak…

  7. hatice
    May 13th, 2009 21:47

    O beni seviyor ki O’nu sevebiliyorum.
    hamdolsun :)

  8. Fatih
    May 18th, 2009 12:14

    Böyle hocalar olduğu sürece öğrencilik mesleğinden zevk alacağım. Teşekkürler Recep hocam :)

  9. M.R.B.
    May 19th, 2009 17:24

    kim oldugunuzu cikartamamakla beraber, iltifatiniz icin ben tesekkur ederim :)

Yorumlara kapalı.