Google’dan yeni bir hizmet

Eki 29th, 2007 | Filed under İnternet, Kişisel

Google, “sites” subdomaini altında yeni bir hizmet başlattı. Bunu kullanarak sahip olduğunuz bir alan adı ile google pages‘te oldugu gibi bir web sitesi oluşturabiliyorsunuz.

Bununla beraber yine kendi alan adınızla istediğiniz gibi e-mail hesabı açabiliyor ve açtığınız bu hesapları gmail altyapısı ile kullanabiliyorsunuz. İsterseniz kendinize ait tüm mailleri aynı hesaptan kontrol edebilir, yine aynı hesaptan tüm adreslerinizden mail gönderebilirsiniz. Harici hesaplarınızı da bu hesaba bağlamanız mümkün. Etkin olarak filtreleri kullandığınızda e-mail trafiğiniz ne kadar kalabalık olursa olsun gözden pek bir şey kaçmıyor. Aynı alan adı ile mail hesapları dağıtabilirsiniz. Kendi kullanıcılarınız arasında mail listler oluşturmak vs de mümkün. Yine kendi kullanıcılarınız arasında herkesi bir diğerinin adres defterine otomatik olarak ekleyebilirsiniz. Kullanıcılarınız kendi aralarında browser üzerinden g-talk benzeri anlık mesajlaşma imkanına da sahipler.

Bunlar haricinde yine kendi alan adınızla portal tarzı bir giriş sayfası, ortak bir takvim uygulaması,  google documents benzeri bir dosya uygulaması oluşturabilir ve bunları istediğiniz alt alan adları [subdomains] ile kullanıcılarınız arasında paylaştırabilirsiniz.

sadece e-mail hesaplari için kullandığım bozkurt.web.tr alan adını google’a taşıdım. Aşağıdaki linkler her ne kadar genel internet kullanıcısını ilgilendirmese de, benim için bu tarihten itibaren kullanımdadır:
www.bozkurt.web.tr
port.bozkurt.web.tr

mail.bozkurt.web.tr

takvim.bozkurt.web.tr

dosya.bozkurt.web.tr

Google’in gün geçtikçe tekelleşmesine biraz canım sıkılıyor olsa da, çalışma stillerini seviyorum.
Bu hizmeti kullanacağınız zaman kullanım şartlarını okuduğunuzda gerçekten aklınıza “acaba” sorusu da geliyor. Yani eğer kullanmayı düşünen varsa, “kabul ediyorum” butonlarını okumadan önce metinleri iyi okusun, bana “sen tavsiye etmiştin” demesin. Ben sadece kendi adıma bu riski alabileceğimi düşünüp aldım, ve buradan bu hizmeti duyurdum :)
Etiketler:
Yorumlara kapalı.