Elektrominik

Nis 2nd, 2010 | Filed under Elektrominik

Mazide Başlamış Geniş Zaman:
M.R.B. derslerden ve okul işlerinden fırsat bulursa, elektroniğin lisede başladığı amatör kısmıyla ve hobi kısmıyla ilgilenmektedir ve bundan büyük zevk almaktadır. Elektronik hayatındaki sevdikleri listesindedir. Ayrıca bazılarına göre çöp, ona göre hazine ismini taşıyan bir sürü ufak tefek ıvır zıvır malzemesi vardır.

http://paulbuckley14059.files.wordpress.com/2007/08/electronics.jpg adresinden alinmistir.

Sahne 1.1
Ocak ayı sonlarında bir hafta sonunu eşin dostun ufak tefek tamir işlerine ayırmış olan M.R.B. hafta içinde de hukuki bir dava için bilirkişi sıfatıyla bir cep telefonu incelemesi yapmıştı. E zaten az da olsa fırsat bulabilirdiği zamanlarda amatör elektronikçiliğini de devam ettirmeye çalışıyordu. Önceden beri süregelen bu zemin üzerine son günlerdeki yoğunluk eklenince durum kızının dikkatini çekti. Kızcağızın babası; o bazılarına göre çöp, ama kendisince hazine olan ufak tefek elektronik parçalara, mutfaktaki artık malzemelere “bunlarla ne yemek yapabilirim” düşüncesiyle bakan bir kadın gibi bakarken, kızı babası ile ilgili vardığı yargıyı doğrulatmak için babasının çok hoşuna giden o soruyu sordu:

Baba; sen elektrominik şeylerle uğraşmayı çok seviyorsun, di mi?

Sahne 1.2
M.R.B. Elektronik kelimesinin bu şekilde modifiye edilmesini çok beğenmişti. Hatta hızını alamadı, muhtemelen gerçekleştirilmesi emeklilik günlerine kalacak olan kafasındaki o elektronik sitesi için elektrominik alan adını da şimdiden kaydettirdi. [bakalım o günlerde bugünkü alan adı sistemi kalacak mı?]

Sahne 2
İnternette dolaşırken bir sürü küçük pratik uygulama gördü. Çok basit bu uygulamaları millet büyük keşifler gibi paylaşmıştı. İşin ilginç kısmı paylaşan haricinde farklı kimselerin de bu yazılara itibar etmesiydi. Halbuki kendisi bir çok şeyi “aman ne var bunda” diyerek paylaşmaktan imtina etmişti. Son olarak bugün elektronikten farklı olarak matematikte, üstelik kendinin de bulmadığı, ortaokulda öğretmeninden öğrendiği ve sürekli kullandığı bir bilgiyi aslında herkesin bilmediğini farkedince, aynı zamanda herkesin herşeyi bilmediğini ve  bilgi kümelerinde kesişim kümeleri olduğu gibi, ayrık kısımları da olduğunu farketmiş oldu. Herkes bir çok şey biliyordu, içlerinde ortak olanlar olduğu gibi, farklı olanlar da vardı, ve bize basit veya sıradan gelen bir şey, bir başkası için ilginç olabilirdi.

Final
M.R.B. kişisel günlüğüne Elektrominik diye bir kategori eklemeye ve bugünden sonra fırsat buldukça (bulursa) akademisyenlikten uzak, amatör ve bu işin okulunu okumamış meraklısına da hitap edebilecek basit Elektrominik işlerini günlüğünde paylaşmaya karar verdi.

Etiketler:
  1. fatma
    Nis 4th, 2010 01:26

    a) ‘elektrominik’ pek harikaymış. üretene ve kıymetini bilene saygılar.
    b) bu işin okulunu okumamış meraklı kategorisinde bulunduğum hüsn ü zannımla, mutlu oluyorum, teşekkür ediyorum.
    c) sen kendine böyle hitap edince, ben nasıl hitap edeceğimi şaşırdım. bütün üslubum kaydı gitti :)

  2. M.R.B.
    Nis 5th, 2010 22:05

    :) biraz da zamanim olsa, ne guzel olacak…
    zaruri olanlara zaman yetistiremiyorum ki, ekstralari nasil yapacagim?

  3. fatma
    Nis 7th, 2010 17:53

    insanlar yaşlandıkça daha az uyuyor diyorlar. vücudun daha az uykuya ihtiyacı olduğunu öne sürürek. fakat ben başka düşünüyorum. insanlar yaşayıp yaşlandıkça yapıp yetiştiremediklerinin bilinç dışında -ya da altında, her neresiyse orası- ettiği etkilerle ve yaptığı yaptırımlarla, eylediği bir eylem olup oluşturduğu kanaatindeyim, bu az uyku sevdasının.

    öyle olsun, böyle olsun, darısı başımıza olsun inşallah :)

  4. özhakikiteslabobinleri
    May 16th, 2010 07:27

    site fikri hem amatör hem de profesyonellerin iştahını kabartacak bir proje. bu arada minikin elektrominik tasviri; tdk’nın kelime türetmeye çalışan türkçe koruyucu dil uzmanlarına bir derstir. keşke yetişkinlerde çocukken sahip oldukları hayalgüçlerini kaybetmeseler.

Yorumlara kapalı.